maanantai 14. lokakuuta 2013

Rasvaillaan ja muuta..

Vähänkö kivaa, sain Arjalta Helsingin I love me messuilta tuliaisiksi Noora Shinglerin kirjan marjoja & maskaraa, signeerattuna, pokkariversiona sekä Noora Shinglerin ja Mádaran valmistaman kosteusvoiteen..


Kiitos Arja..! Maailman paras pomo..! <3 

Ja tosiaan nyt saa tuota kirjaa pokkarina edulliseen hintaan ja on sopivan kokoinen mukaan reissuun.. 
Kirjahan siis kertoo ekologisemmista vaihtoehdoista ruokaan ja kosmetiikkaan.. Suosittelen kaikille.. Vaikken oo vielä ees kerinny lukemaan..

Voidetta voi käyttää koko kroppaan.. Kasvoille, huuliin, käsiin, vartalolle.. Ihanan raikas tuoksu ja väri..

***

Tänään sitten kävin Mikkolan Prismassa katsastamassa luonnonkosmetiikkavalikoiman.. Kyllävain, propsit Prismalle kunnon esillelaitosta..! Kaksi hyllyriviä erikseen ja oikein isolla luki luonnonkosmetiikka.. Ei tarvinnut arpoa, että mikä on mikä.. Ekaa kertaa kun lähtee shoppailemaan luonnonkosmetiikkaa, pärjää hienosti kun ei tarvi metsästää.. Ja onhan se kiva muutenkin kun ovat samassa.. 

Miehille ei näyttänyt olevan omia tuotteita, joten ostin tähän hätään miehekkeelle after shaveksi laveran kosteuttavan voiteen.. Siinä on jojobaöljyä sekä aloe veraa.. Sopii kaikille ihotyypeille.. 



Kyllähän silti laveralla on ihan after shave tuote, mutta en jaksa alkaa yhtä purkkia tilailemaan, enkä tietenkään halua, että muru käyttää myrkkyjä.. Mieto tuoksukin tuossa oli kivasti.. Sanoin, että kokeile muutama kerta ja jos et tykkää, niin vaihdetaan.. Kyllä minä sitten tuonkin rasvan ihan varmasti käytän.. Jos teillä on tietoa, että mistä putiikista löytyis noita miesten tuotteita, niin kertokaa ihmeessä.. Hmm, täytyy varmaan taas lähteä metsästämään.. :)

***

Kovasti on ollut puhetta esim. Linna shampoon turvallisuudesta ja hellävaraisuudesta.. Moni käyttää sitä ajatellen sen olevan vähemmän haitallinen.. Noh, yritin metsästää netistä linna shampoon inci listaa, mutta tuloksetta.. Totesin, että minkään synteettisen tuotteen inci listaa ei ollut löydettävissä mitä yritin etsiä.. Mitä se kertoo..!? No sen, että sitä ei haluta julki.. Toisin on luonnonkosmetiikan kohdalla.. Incilista on suurinpiirtein ensimmäisenä tiedoissa.. 
Nettikaupasta tilatessa kuluttajalla on oikeus tietää mitä tuote sisältää, mutta ilmeisesti sitä on sitten vain kysyttävä aina erikseen.. Tai siis, jos käyttää synteettisiä, niin tuskin kiinnostaa mitä ne sisältävät ja sertifioidun luonnonkosmetiikan kanssa ei tarvi pohtia.. 

Kurkkasin tänään prismassa linna shampoon pullon taakse.. Arvatkaa mikä siellä komeili heti veden jälkeen.. Sodium laureth sulfate.. Muistatteko vielä mitä se oli..
Lauryl oli se pahempi aine, mutta yhtäläillä laureth on allergisoiva ja ihoa ärsyttävä tensidi.. Tätä siis eniten tuotteessa veden jälkeen.. Myös PEG yhdisteitä löytyi ja mitä kaikkea muuta.. Nuo riittivät minulle kyllä ja voin nyt sanoa muillekin, että mikä on tuon tuotteen totuus.. En viitsinyt muita edes vilkaista.. Pelkästään kun aiempi suosikkisarjani Paul Mitchell on täynnä mm. Silikoneja.. 

Nyt on kyllä hiukset paljon paremmat ja terveemmät.. Ja mikä parasta, hiuspohja voi jo paaaljon paremmin.. Ei kutita enää eikä hilseile..! Se on pääasia.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti