torstai 3. lokakuuta 2013

Dödödöö..

Niin, että nyt sitten deodorantti vaihtoon..

Viimeksi ostin jotain nivean dödöä joka lupasi ettei sisällä alkoholia, säilöntä- ja väriaineita sekä on alumiinisuolaton.. Alumiinihan tässä se yksi tärkeimmistä, että sitä ei ole, koska se imeytyy elimistöön aiheuttaen rintasyöpää.. Kuulemma voi jopa näkyä jossain ultra vai missä kuvissa olikaan..


Huomatkaa oikealla puolella oleva luonnonsertifiointimerkkiä muistuttava logo.. Tämä on sitä huijausta jos jokin.. Tämä silti ei ole pahimmasta päästä, mutta katsotaan mitä kaikkea sisältää.. 
INCI se totuuden kertoo.. Poimin pari pahinta..

PPG, PEG - emulgaattorit

Valmistetaan syöpää aiheuttavista lähtöaineista. On myös vaarallinen valmistaa, mutta edullinen.. Parantaa ihon läpäisykykyä, joten ne helpottavat myös haitallisten aineiden pääsyn ihon läpi. Ja näitähän löytyy lähes jokaisesta kosmetiikkatuotteesta shampoosta rasvoihin ja siltä väliltä. 

EDTA - edetiinihappo

Erittäin huonosti hajoava. Sitoo itseensä raskasmetalleja ja jää vesistöön aiheuttaen mm. levää.
Kaloille ja muille vesieliöille lievästi myrkyllinen..


Hmm.. niin, että lentäiskö tämäkin roskiin, koska ostin tilalle Madaran yrttideodorantin.. 
Oli muuten tarjouksessa sokoksen 3+1 päivillä..



Kuulemma dödö on yksi vaikeimmista, että löytää sopivan ja pitävän.. Niitä ei ilmeisesti ole, näin kertoo useampi taho.. Se on kai sitten luomua haista hieltä.. Mähän hikoilen kuin pieni sika muutenkin..

On mulla tuolla kristallisuihke myös, mutta se pentele on raemuodossa johon lisätään vettä, niin johan se tukkii koko suihkepullon.. Nimimerkillä, nyt jo toinen suihkepullo tukossa.. (Halvalla ostin, 1€ jalokivigalleriasta joskus.. Ihme juttu)

Kun vaihdat luonnolliseen dödöön, siinä voi kestää oman aikansa, että elimistö tottuu ja haju tasoittuu.. Joku sanoi, että ei tasoitu edes monen kuukauden käytön jälkeen.. Nyt kun vaihdoin tuohon niveaan, huomasin, että sen aikana jo tapahtui tämä hajumuutos.. Päättelin sen niin, että se alumiini on avainaines, joka tukkii kaikki huokoset eikä päästä yhtään mitään läpi.. Siinä sen teho.. Mutta niin, kumpi on pahempi/parempi.. Tämä ainainen hien haju, vai ekologisuus..!?

***




1 kommentti:

  1. Tuo Madaran deodorantti on kyllä luonnonkosmetiikan dödöistä kaikista paras, vaikka sekään ei ihan kesähelteellä pitänytkään :) Mutta niin, mullakin dödö yleensä marketista vaikka muuten luonnonkosmettiikkaa käytän.

    VastaaPoista