torstai 26. syyskuuta 2013

Omat kokemukset ja ongelmat..

Voisin sitten kertoa vähän omista kokemuksista, että miksi edes ajattelin ekokampaajaksi siirtymistä.. 

Sehän oli monen ajatuksen summa, mutta suurin syy ehkä kuitenkin oli se, että itse aloin reagoimaan allergisesti värin kanssa.. 

Tuntuu, että ainahan mulla on ollut ongelmia hiuspohjan kanssa.. Yritin miettiä, että koska olen ensimmäisen kerran värjännyt hiuksia synteettisillä väreillä, mutten muistanut aiempaa kuin sen, että kun täytin 20 värjäsin mustaksi. Siitä asti on värjätty enemmän tai vähemmän tummaksi, enimmäkseen mustaa.. Ja nyt tosiaan olen kolmekymppinen.. 
Äiti värjäsi joskus hennalla ja sitä laitettiin myös mun päähän kun olin yläasteella.. Sille tielle olisi pitänyt jäädä..

Muutamia vuosia jo värjätessä mustaksi hiuspohjani kirveli, mutten ajatellut sen olevan vaarallista.. Kukaan ei ollut kertonut totuutta.. Olen raapinut ihon ihan vereslihalle ja silti on sitkeesti laitettu mustaa päälle.. Hullua touhua kun näin jälkikäteen ajattelee.. No hullua touhua ihan jokatapauksessa..

Viimeisin kerta kun mustaa päähäni on laitettu oli kouluaikana 2011 keväällä.. Silloin pääni reagoi voimakkaimmin kuin ennen.. Hiuspohja oli täynnä jotain paukuroita, jotka kutisi ihan hirveästi.. Pelkäsin, että saan jonkun pahan allergisen reaktion ja joudun sairaalaan.. Sellaista ei kuitenkaan onneksi tullut.. 

Hiuksiani vaalennettiin ja värjättiin edelleen, muttei enää mustalla.. Tilanne helpotti vähän, muttei kokonaan.. Hiuksiani värjättiin n. Neljän kuukauden välein.. Viimeisin synteettinen väri on laitettu kesäkuussa ennen provinssia. Silloin kirveli ihan kauheasti ja päätin, että nyt loppui..! Pelkäsin myös, että allegia leviää vähitellen käsiin, jos jatkan värjäystä.. Päähäni ei ole sen jälkeen laitettu mitään väriä ja odotankin innolla, että saan ensimmäisen kasvivärini.. 

Hiuspohjan kutina on helpottanut, mutta ei läheskään poistunut kokonaan.. Helpotusta toi kuitenkin ensimmäisenä ennen ekohoitoja se, kun otin Magnetix Wellnessin magneettikamman käyttöön.. Se lisää verenkiertoa ja auttaa tulehduksiin kuparin ansioista.. Magneettikoruistakin kerron myöhemmin lisää.. Olen niiden jälleenmyyjä ja ihan innostunut, koska saanut apua muihinkin vaivoihin..


Arjan kanssa ensimmäisenä harjoittelupäivänä katsottiin minun hiuspohjaani mikrokameralla. Sillä näkee mitä hiuspohjassa oikeasti tapahtuu.. On myös mahdollinen toteuttaa kenelle tahansa asiakkaalle.. 
Mitenkään yllätyksenä ei tullut se, että hiuspohjani oli aivan hirveässä kunnossa.. Hilsettä oli niin, että pohjaa ei kunnolla näkynyt.. Hiuksen kraateri, eli se kohta mistä hius tulee ihosta ulos oli paikoitellen tukossa.. Eli hius ei pääse kasvamaan kunnolla.. Sitä johtuu useimmilla hiustenlähtö ja kaljuuntuminen.. Hiuksen pinta oli myös täynnä silikonia. Arja ammattilaisena osasi sanoa nämä asiat ja minäkin opin sitten ajan myötä..
Olen allergisoitunut parabeeneille ja mahdollisesti muille lisäaineille sun muille.. Siinä kohdassa päätin, että nyt vaihtui shampoo ja kaikki..

Minulle tehtiin sitten merileväpuhdistus, joka poistaa raskasmetalleja ja muita synteettisiä aineita hiuksesta, sekä syväpuhdistaa hiuspohjaa. 
Tämän jälkeen olikin aivan erinäköinen kuva.. Hiuspohja oli puhdistunut, hilsettä enää vain vähän, kraaterit auki ja hiuksen pinta puhdistunut.. Vain yhdellä kerralla jo näin iso muutos.. 

Kotiin tuotteiksi ostin neem scalp shampoon ja mallowsmooth hoitoaineen.. Poikaystävä saa käyttää loppuun muut mömmöt ja hommaan sitten kaikki luomua..
Lievittää hiuspohjan ärsytystä erilaisissa hiuspohjan ongelmissa.. Hilse, kutina, rasvaisuus jne..

Hoitoaine kuiville, tuuheille ja hauraille hiuksille

Tähän mennessä olin lukenut Rita Stiensin totuus kosmetiikasta kirjan ja se sai minut miettimään kosmetiikkaa ja muuta mitä iholleni laitan.. Siinä jäi sitten kasvovoiteet ja meikkivoide.. Nyt käytän kookosöljyä naamarasvana ja meikinpoistoon.. Meikkiä käytän enää vain silmissä, mutta ne ovat valitettavasti vielä ihan tavista.. Mascara silti on onneksi jo parabeeniton ollut pitkään.. Ihana ystäväni Maija antoi syntymäpäivälahjaksi luomuna hammastahnan ja huulirasvan.. Kyllä nämä tuotteet pikkuhiljaa löytävät hyllyyni.. Hammastahna ainakin on aivan loistava tuote.. 
Eikä tarvitse kovin pitkälle lähteä tai lompakkoa tuhlata tyhjäksi luomutuotteilla, prismasta löyy ainakin edullisesti tuotteita. Sokos myy myös laajaa valikoimaa.. Muista silti tarkistaa luomusertifikaattimerkki tuotteesta.. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti