tiistai 26. marraskuuta 2013

Flunssan selätys yrteillä..

Nyt se sit iski.. Flunssa, kovin ikävä vieras.. Yllättävää kyllä, mut oon päässy vähällä tänä syksynä, mut heti kun pakkaset iski niin flunssa tuli kylään.. 

Pointtina tähän kirjoitukseen on se, että tämä on nyt mun eka flunssa aikuisiällä tietoisesti ainakin luomuna, eli ei lääkkeitä.. Muksuna on kyllä äiti lääkinny carmolistipoilla ihan ällötykseen asti, mutta täytyypä ne ottaa taas käyttöön..

Henriette Kress kirjoittaa kirjassaan käytännön lääkekasvit flunssasta ja lääkkeistä..
"Vältä flunssan aikana tulehduskipu- ja kipulääkkeitä ( aspiriini, burana, panadol ) ja vastaavia. Tutkimukset osoittavat, että ne heikentävät puolustusjärjestelmää, minkä johdosta virusten määrä soluissa kasvaa räjähdysmäisesti ja tauti pitenee.

Vältä myös flunssalääkkeitä. Ne sisältävät yleensä kofeiinia etkä huomaa, että olet liian väsynyt pysyäksesi pystyssä, kipulääkkeissä et huomaa, että lihakset ja pää ovat niin kipeitä, ettet pysty liikkumaan vältä myös limakalvoja kuivattavia aineita. Flunssaisen vuotava nenä auttaa kehoa pääsemään eroon taudin aiheuttamista kuona-aineista. Tauti pitenee jos estää nenän vuodon, nenän limakalvoja kuivattavat, kuivattavat myös kehon muut limakalvot."

Jos siis flunssa tuntuu palaavan aina viikon välein tai muuten usein, et ole potenut flunssaa kunnolla etkä päässyt siitä eroon kunnolla kertaakaan.. 

Itse olen liiankin useasti mennyt flunssan kanssa buranalla ja strepsilsseillä.. Nyt onkn eri ääni kellossa.. 


Flunssaan on todella monia helpotuskeinoja ja apuja.. Mä oon käyttäny tervahunajaa ehkäsemään flunssaa ja heti kun pieniäkin oireita tuntunut.. Tuotteesta ei oo nyt kuvaa, mutta täältä nettisivuilta löytyy..

http://www.elisanet.fi/hunajapilvi/tuotteet/hunajat/hunajat.htm

Äiti suositteli tätäkin tuotetta..

Eikai sitä flunssaa mikään estä jos se on tullakseen.. Tässä totesin et tää flunssa tais tulla ihan sen takia, että pääsen kokeilemaan yrttejä.. :D


Kotoa löytyi nokkosta ja maahumalaa kuivatettuna ja niistä haudutin teetä..
Nokkonen - erittäin mineraali ja hivenainepitoinen, sisältää mm. A, B ja C vitamiineja ja paljon muuta..


Maahumala - kuuluu tulehduksia poistaviin kasveihin ja sopii erityisesti kurkkukipuun ja nielun tulehduksiin..

Teen joukkoon tippa piparminttuöljyä, jota löytyi kaapista suklaatarvikkeista.. Auttaa myös flunssan oireisiin..
Ihanan raikas ja hengitysteitä avaava tee..

Töissä tein sitruuna / salviateetä.. 
Salvia - auttaa mm. hengitystievaivoihin 
voimakkaan makuinen yrtti ja sitruuna pehmentää sen makua..

Kotimatkalla Kävin luontaistuotekaupasta hakemassa kuulemma parasta flunssalääkettä..
Auringonhattu-uutetta.. Erityisen hyvä flunssaan, ihan veteen tippoja ja kurkusta alas..

Noh, sitten kurkkukivuista kärsivänä hain Carmoliskarkkeja..
Töissä laitoin teen joukkoon carmolistippoja, niin nämä ajavat nyt kurkkupastillin asemaa oikein hienosti ja hyvää on.. Menee ihan karkista.. Lapsuuden/nuoruuden ällötys oli menny jo onneks ohi.. :)

Suosittelen tätä kyseistä pussia, koska pastilli ja sokeriton versio sisältävät asesulfaami K :ta joka on makeutusaine.. Ei ilmeisesti nin paha kuin aspartaami, mutta joissain ekäinkokeissa todettu aiheuttavan syöpää.. Jos on siis vaihtoehto, niin miksei valitsisi sitä.. Pastillit sisälsivät muutakin turhaa huttua..

Lepoa, vettä ja positiivista ajatusta.. (Ei niin helppoa, mutta yritys hyvä kuitenkin..)
Tämä flunssa selätetään helposti.. Poikaystäväkin ihmeissään, että mitäs tää nyt sit on kun tuon jotain uutta mukia, että juo toi tai ota toi.. Eipä silti oo valittanu et olis pahaa.. 

Ja tässä ei ollut vielä kaikki.. Höyryhengitykset ja valkosipuli esim. ovat vielä kokeilematta, mut mennään näillä nyt ensin..
Kaikki hyvät vinkit otetaan myös vastaan.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti